Uudenmaan alueella järjestettyä ryhmätoimintaa

Ryhmät ovat joko avoimia tai suljettuja omaisryhmiä seuraavilla paikkakunnilla: Askola, Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kellokosken ja Ohkolan sairaala, Lohja, Nurmijärvi, Porvoo, Riihimäki, Tuusula/Hyrylä, Loviisa ja Vihti ja ovat tarkoitettuja mielenterveyskuntoutujien perheenjäsenille ja läheisille. Omaisryhmissä on mahdollisuus keskustella toisten samantyyppisessä elämäntilanteessa olevien kanssa.

Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä, maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lue lisää

 

Lisätietoja:
Petteri Liikanen
omaistyö, aluekoordinaattori
Puh. 050 576 8531

 

Kuntayhteistyö

Kuntayhteistyö kokoaa mielenterveystyössä mukana olevia ammattilaisia, luottamushenkilöitä, kokemusasiantuntijoita – omaisia ja kuntoutujia – paikallisiksi verkostoiksi, omaistoiminnan neuvottelukunniksi. Ne kokoontuvat säännöllisesti kehittäen alueen mielenterveys- ja päihdepuolen palvelutarjontaa omaisille ja perheille.

Neuvottelukunnat tuovat tietoa ja näkemyksiä eri tahoilta, joihin haasteisiin sitten pyritään etsimään ratkaisuja. Omaisnäkökulma on korostetusti esillä. Kunnissa on hyvin erilaiset tarpeet ja nämä tulevat esille neuvottelukuntatyöskentelyssä ja kokemuksia jaetaan kuntien kesken. Kunnissa järjestetään luentoja, seminaareja ja tiedotuspäiviä, jotka ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Neuvottelukunnissa keskeinen synergiaetu on sen jäsenten hyvin laaja oman alansa asiantuntijuus. Lisäksi kustannustehokkuus toteutuu hyvin vastavuoroisin tilajärjestelyin.

Neuvottelukunnat toimivat hyvin kevyin rakentein ja kokoukset järjestyvät myös vastavuoroisuusperiaatteella. Kokousten puheenjohtaja tulee kunnasta ja sihteerinä toimii yhdistyksemme työntekijä, joka jakaa muistiot laajalla jakelulla. Neuvottelukuntatyöskentely on pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa, johon kuuluu jatkuva suunnittelu, arviointi ja reagointi alueellisiin tarpeisiin. Tärkein kehittämisen kohde kaikkialla on kuntien luottamusjohdon, työntekijöiden ja kuntalaisten välisen vuorovaikutuksen lisääminen.

Neuvottelukuntapaikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää/Tuusula, Kerava, Kirkkonummi, Lohja/ympäristökunnat, Mäntsälä, Nurmijärvi, Porvoo/ympäristökunnat, Raasepori/Hanko, Riihimäki/Loppi/Hausjärvi, Sipoo,Vantaa ja Vihti.

 

Lisätietoja:
Eija Suominen
verkostokehittäjä, aluekoordinaattori
Puh. 050 534 8395

 

OPA-hanke

Webdesign: Internesia