SPACE! Tilaa nuorten ehkäisevään mielenterveystyöhön
FinFami Uusimaa ry:n nuorisotyön kehittämishanke (2016–2018)

Nuoruus on mielentila. Nuoruus on arvokasta.

Space! -projektin tavoite on kehittää matalan kynnyksen palvelua nuorille, joiden perheenjäsen, ystävä tai läheinen on sairastunut psyykkisesti, ja joiden kohdalla näin ollen hyvinvoinnin riskit ovat kohonneet. Palvelu suunnataan 16–29 –vuotiaille opiskelijoille.   

Kehitettävässä palvelussa nuorille tarjotaan omaisyhdistysten ja taiteilijoiden yhdessä järjestämää osallistavaa taiteellista ryhmätoimintaa, jossa tärkeää on sosiaalinen vahvistaminen ja nuorten yksilöllisten tarpeiden ja osaamisen huomioiminen. Projekti painottuu edistämään nuorten omaisten hyvinvointia ja vertaisuutta sekä vahvistamaan osallisuutta. Space! –projektissa toimii myös nuorista koostuva ohjausryhmä, joka osallistuu projektin suunnitteluun ja arvojen määrittelyyn.

Starttiapuna toiminnan käynnistämiselle eri alueilla toimii FinFami - Uusimaa ry:n MiMi-projektin neljän toimintavuoden aikana (2012–2015) kehitetty taiteellisen kasvuryhmän malli, Omakuva N.Y.T.

 

Omakuva N.Y.T. malli löytyy täältä:

http://www.otu.fi/images/pdf/aineistopankki/loppuraportit/luonnoskirjaomakuvanyt.pdf

 

Yhteistyö ja toiminnan käynnistäminen

Space! -projekti toteutuu yhteistyössä viiden alueellisen FinFami -yhdistyksen kanssa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.  Uudellamaalla yhteistyötä toteutetaan ainakin Espoon kunnan kanssa.

Space! -projekti järjestää näiden alueiden nuorisotoimijoille maksuttomia perehdytyskoulutuksia sekä verkostokokouksia, jotka vahvistavat keskinäistä yhteistyötä ja tuovat taiteen ja kulttuurin näkökulmia nuorten palveluiden suunnitteluun.

Projekti liittyy ajankohtaiseen tutkimukseen toimimalla valtakunnallisen ArtsEqual –tutkimushankkeen virallisena vuorovaikutuskumppanina.

Yhteistyötä tavoitellaan 2. asteen oppilaitosten, järjestöjen, opiskeluterveydenhuollon ja taidelaitosten kanssa. Yhteistyön kautta tavoitetaan toiminnan piiriin useampia nuoria ja samalla eri alojen toimijat oppivat toisiltaan uusia sisältöjä ja työtapoja.

 

NUORISOTOIMIJA, TULE MUKAAN SPACE!-VERKOSTOON!

Taide todella toimii.

 

 

Lisätietoja:

Sanni Sihvola Ursula Hallas
projektikoordinaattori projektityöntekijä
045 7733 2203 045 7734 7836
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Webdesign: Internesia