Kurssit

 

Omaisten tieto- ja tukikurssi
Siuntion kylpylä 13.–15.10. (pe–su)
Psyykkisesti oireilevan henkilön omainen saa kurssilla tietoa ja tukea. Kurssilla tutustutaan omiin ajatuksiin ja tunteisiin, opetellaan elämistä tässä hetkessä ja pohditaan omia arvoja hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) menetelmiä käyttäen. Tarkoituksena on löytää uusia näkökulmia omaan arkeen ja läheisen tukemiseen. Kurssin hinta 100 € sisältää majoituksen kahden hengen huoneessa, ruokailut sekä kurssiohjelman. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti omaisille, joiden läheisen sairastumisesta on korkeintaan muutamia vuosia tai jotka ovat uusia yhdistyksen toiminnassa. Kurssilaiset haastatellaan puhelimitse. Kurssia ohjaavat yhdistyksen työntekijät Anne Alakiuttu ja Riikka Ranta. Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 28.9. puh. (09) 686 0260.

 

Pariskuntakurssi
Hyvinvointikartano Kaisankoti 17.–19.11. (pe–su).
Kurssi on tarkoitettu pariskunnille, joista toisella on psyykkistä oireilua. Kurssin tavoitteena on löytää uusia näkökulmia pariskunnan tilanteeseen, keinoja arjen sujumiseen sekä tarjota vertaistukea. Kurssiin liittyvä seurantapäivä on lauantaina 3.2.2018.
Kurssin hinta on 100 €/pariskunta. Hinta sisältää majoituksen täysihoidolla sekä kurssiohjelman. Haastattelemme kurssille hakeutuvat puhelimitse. Kurssia ohjaavat yhdistyksen työntekijät. Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 10.11. puh. (09) 686 0260.

 

Perhekurssi keväällä 2018
Mietitkö, millä tavalla puhuisit lapsellesi omasta sairaudestasi?

  • Tuntuuko arki joskus ylivoimaiselta?
  • Haluatko tietää, miten voit tukea ja auttaa lastasi sairaudestasi huolimatta?

Kaksiosainen perhekurssi on tarkoitettu perheille, joissa vanhemmalla on psyykkinen sairaus ja perheessä on kouluikäisiä lapsia. Kurssille osallistuvat vanhemmat lapsineen. Perhekurssin teemana on vanhemmuuden ja lapsia suojaavien tekijöiden tukeminen löytämällä yhteistä ymmärrystä perheen tilanteeseen keskustelujen, ohjattujen vertaisryhmien, vertaistuen ja yhteisen toiminnan avulla. Kurssin hinta 60 €/perhe sisältää täysihoidon sekä kurssiohjelman. Kurssille on jatkuva haku. Hakemuksen voi  tulostaa ja lähettää postitse osoitteeseen FinFami – Uusimaa ry.,  Kumpulantie 5, 00520 Helsinki. Lisätietoja: Omaisten tuki ja neuvonta 09 686 0260.

Tulostettava lomake

 

 

 

Webdesign: Internesia