Hyvinvointia ja kulttuuria

 

Virkistyspäivä
Lauantaina 28.10 kello 1016.00 järjestetään Helsingissä virkistyspäivä kaikille omaisille. Päivän teemana on vuorovaikutustaitojen vahvistaminen. Päivää johdattelee kouluttaja Mari Lämsä yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Päivän aikana tarkastellaan omia uskomuksia, asenteita ja opittuja ajattelu- ja toimintatapoja, joiden tunnistaminen voi edistää rakentavaa ja arvostavaa viestintää. Päivä sisältää myös mukavaa yhdessäoloa sekä maittavan lounaan. Päivän hinta 15 €/hlö. Tarkempi aikataulu ja paikka varmistuvat myöhemmin. Ilmoittautuminen viimeistään pe 20.10. puh. (09) 686 0260.

 

Ikääntyvien lounastreffit
Tiistaina 12.9. ja 21.11. klo 12.0015.00 Yhdistys tarjoaa ikääntyville (yli 65-vuotiaat) mielenterveysomaisille yhteisen lounaan yhdistyksen tiloissa. Tarkoituksena on viettää mukava hetki tavaten uusia ja vanhoja tuttuja. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa aikaisemmin puh. (09) 686 0260. Liikuntarajoitteisille järjestämme tarvittaessa kuljetuksen.

 

Filosofiaillat
Neljänä maanantaina 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 17.0019.00
Filosofiaillat ovat ohjattuja keskustelutilaisuuksia elämän suurista kysymyksistä: miten elää? miksi elää? Filosofia perustuu uteliaaseen mieleen ja totena pidettyjen asioiden ja ilmiöiden kriittiseen ja johdonmukaiseen tarkasteluun. Iltoja emännöi Space!-projekti sekä vaihtuva filosofivieras. Iltojen teemat valitaan osallistujien kesken. Kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisina kuin ovat. Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa aikaisemmin puh. (09) 686 0260.

 

 

Kulttuurin kuukausitarjontaa omaisille

FinFami – Uusimaa ry., POLLI (Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ja läheiset ry) ja Helsingin kaupungin kulttuurikaveritoiminta järjestävät yhdessä omaisille mahdollisuuden tutustua Helsingin kulttuurikohteisiin. Ryhmän tarkoituksena on virkistäytyä yhdessä ja kokea uutta niin taiteen maailmasta kuin mahdollisesti muunlaisista menokohteista. Koulutetut kulttuurikaverit eivät ole oppaita, mutta he ovat ryhmäläisiä vastassa ja ohjaavat ko. kohteessa. Tunnistat heidät värikkäästä pyöreästä kulttuurikaveri- nimikyltistä. Osallistujat maksavat oman sisäänpääsymaksunsa. Kevään 2017 teemana Suomi 100 vuotta.

 

Syyskuu
Työväenasuntomuseo, Kirstinkatu 4
Keskiviikkona 6.9. klo 13.0015, maksuton noin tunnin kestävä opastus, ryhmän koko enintään 20 henkilöä
Museo sijaitsee yhdessä Helsingin vanhimmista työväestölle rakennetuista puutaloista, jossa on nähtävillä yhdeksän hellahuonetta. Jokainen huone on sisustettu eri aikakauden mukaisesti. Museon yhteydessä toimii pieni puoti. Pihalla kukkivat kesäisin perinteiset pihakukat ja hyötykasvit. Oa eväät mukaan "vanhanajan" malliin: maito- tai kahvipullo ja voipaperiin käärityt eväät. Pakkaa mukaan myös istuinalusta. Hyvällä ilmalla voimme nauttia eväät ulkona tai 70-luvun huoneessa, joka on museon F-rapussa.
Pieniin huoneisiin pääsee tutustumaan vain oppaan johdolla. Työväen-museossa on paljon portaita eikä invavessaa ole.

 

Lokakuu
Kansalliskirjasto, Unioninkatu 36
Tiistaina 10.10. klo 15.0016 tai perjantaina 13.10. klo 11.0012, maksuton, opastuskierros noin 45 min, kummankin ryhmän koko enintään 20 henkilöä
Kansalliskirjastomme on perustettu 1640 Turussa. 1827 se päätettiin siirtää Helsinkiin, johon 13 vuotta myöhemmin valmistui Carl Ludvig Engelin suunnittelema kirjastorakennus. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopiston kirjastoa. Kirjaston eri tiloissa on näyttelyjä, joihin voi tutustua tarkemmin kierroksen jälkeen.

 

Marraskuu
Diamus, Helsingin Diakonisissalaitoksen museo, Alppikatu 2
Torstaina 16.11. klo 13.0015, maksuton, noin tunnin opastus.
Kierroksella tutustutaan 150-vuotiaaseen Helsingin Diakonissalaitokseen. Näyttelyn lisäksi pääsemme tutustumaan Aurora-saliin ja kirkkoon.
Museo sijaitsee päärakennuksessa; sisään ovesta, jossa lukee Sairaala/Sjukhus. Esteetön sisäänkäynti on viereisestä Amanda-rakennuksesta. Hissiltä näyttelyyn on pieni kävelymatka.

 

Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta: vapaa-ehtoinen Hilkka Marttinen, puh. 050 548 2968. Häneltä tai yhdistyksen nettisivuilta voit tarkistaa, jos näihin alustaviin suunnitelmiin on tullut muutoksia.

 

 

Miksi kannattaa harrastaa kulttuuria? Usko tai älä, mutta kulttuurin harrastaminen on yhtä tehokasta kuin liikunta. Yhdessä koettu kulttuurielämys antaa voimaa pitkäksi aikaa. Osallistuminen antaa näin parhaimman hyödyn ja nautinnon: tunteita, elämyksiä, keskusteluja, hyvää mieltä ja yhdessä olemista. Koko Helsingin kaupungin kulttuurikaveritoiminta on käytettävissäsi Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet nettisivulta www.hel.fi/www/kulke/fi/palvelut/kulttuurikaverit. Hilkka on vapaaehtoinen kulttuurikaveri, jonka kanssa voit myös sopia suoraan sinua kiinnostavasta kulttuuritapahtumasta toiminnan puitteissa.

 

 

 

 

 

 

 

Webdesign: Internesia